Race Face

Багато хто не знає, що історія канадського бренду Race Face була досить звивистою. Компанія була на п'єдесталі пошани і навіть на межі банкрутства, але, на щастя, її повернення було миттєвим. Race Face - невеликий виробник, але шанований гравець на ринку. Race Face є почесним спонсором будівництва велопарків (Crankworx та Whistler Mountain Bike Park) та численних змагань. Бренд всіляко розвиває та підтримує напрямки фрірайду та маунтинбайку. А оскільки послужний список Race Face дійсно вражає, втрата Race Face стане великим ударом для шанувальників.

Багато хто не знає, що історія канадського бренду Race Face була досить звивистою. Компанія була на п'єдесталі пошани і навіть на межі банкрутства, але, на щастя, її повернення було миттєвим. Race Face - невеликий виробник, але шанований гравець на ринку. Race Face є почесним спонсором будівництва велопарків (Crankworx та Whistler Mountain Bike Park) та численних змагань. Бренд всіляко розвиває та підтримує напрямки фрірайду та маунтинбайку. А оскільки послужний список Race Face дійсно вражає, втрата Race Face стане великим ударом для шанувальників.


Race Face (RaceFace)


Next SL - найлегша шатунна система у світі.
Протягом 20 років Race Face була зосереджена на розвитку виробництва вуглецевого волокна. У 1998 році компанія випустила першу напіввуглецеву шатунну систему Next LP. Через 10 років серія Next була випущена знову, але цього разу повністю з карбону і з порожнистою конструкцією. Нарешті в 2011 році вдосконалений Next був поєднаний з титановим валом. Цього разу у нього практично не було гідних конкурентів. Стало відомо, що компанія виготовила не тільки найлегшу карбонову шатунну пару в світі, але й найбільш універсальну. З кожним роком тенденція робити Next SL легшою, жорсткішою та міцнішою продовжується.

Made in Canada - Зроблено в Канаді
Для бренду Race Face виробництво карбонових компонентів всередині країни, а потім продаж їх по всьому світу є предметом гордості. Компанія доклала багато зусиль, щоб зберегти цю тенденцію. Головною перевагою місцевого виробництва є спрощений цикл досліджень і розробок. Це обіцяє високу швидкість виходу на ринок. Помічено, що близькість виробничого цеху до кімнати, де працюють провідні інженери компанії, скорочує процес розробки продукту до шести місяців.


Race Face (RaceFace)


Карбоновий цех компанії, дозволяє Race Face створювати, тестувати, допрацьовувати та вдосконалювати свої карбонові компоненти в оптимізованій формі, від комп'ютерного моделювання до власної збірки та тестування під навантаженням. Карбонові шатуни, фірмова особливість Race Face, вона дозволяє говорити про компанію як про лідера, і зберегти свою перевагу над конкурентами. Ще одна перевага, компанії швидкість, після появи ідеї, кататися і випробовувати можна вже наступного дня, тому, коли Race Face перебуваємо в процесі досліджень і розробок, це означає, що цей цикл між ітераціями становить буквально дні, а не місяці, як це було б, якби компанія виробляла це за кордоном. Наближеність до виробничого процесу дозволяє не лише впроваджувати інновації, випробовуючи те, на що інші компанії не мають часу, але й швидко реагувати на мінливі галузеві тенденції.

З іншого боку, коли йдеться про унікальні технології, власне виробництво зводить ризик витоку інтелектуальної власності до мінімуму. Як наслідок, ніщо не може скомпрометувати якість продукту. Тож, замість того, щоб відправляти потужності до Тайваню, Race Face побудувала власну майстерню і виготовляє легендарні кривошипи Next SL вручну щодня у дві зміни.

Ось що про це говорить Кріс Тейттон (Chris Tatton): Якби я захотів розробити нові карбонові кривошипи в Азії, дизайн, налагодження виробництва та все інше, що мені було потрібно, ймовірно, додало б до проекту ще рік. Але тут, у Британській Колумбії, мої інженери сидять за три фути один від одного на задній стороні дверей. Ми можемо створювати прототипи і вносити зміни в продукт, не встаючи з місця, і у нас є повністю обладнана лабораторія для тестування. Отже, все, що ми робимо для розробки продукту, ми робимо в рази швидше, ніж наші конкуренти в Азії.

Хто такий Кріс Таттон?
Перша особа в Race Face, Кріс Тейттон, приєднався до компанії ще в 1993 році після закінчення школи. На той час Race Face була підрозділом групи з виробництва велосипедів Rocky Mountain.  Все почалося досить просто: команда Rocky Mountain, що складалася переважно з самих пристрасних гонщиків, хотіла мати компоненти, які працювали б (і виглядали) краще, ніж ті, що були доступні в 1992 році. Інновації не забарилися: вже за рік бренд представив свій перший прорив - безрізьбову гарнітуру Real Seal, яка залишатиметься в лінійці продуктів більше десяти років. Потім з'явився їхній «хліб з маслом» - кривошип I-Beam, який згодом перетворився на Turbine. Цілісний алюмінієвий кривошип, викуваний на верстаті з ЧПУ, з низькопрофільним покриттям, став зразком, на якому компанія Race Face побудувала свій бренд. Однак у 1996 році Rocky Mountain опинилася під фінансовим тиском і продала власний бренд компонентів трьом інвесторам, серед яких був і тодішній співробітник Rocky Mountain Крейг Поллак (Craig Pollack). Race Face став самостійним брендом, орієнтованим на райдерів.


Race Face (RaceFace)



Незадовго до того, як Race Face відокремився від Rocky, до команди приєднався молодий і відносно невідомий гонщик на ім'я Вейд Сіммонс (Wade Simmons). «Ми випробовували міцність кривошипів, стрибаючи на велосипедах з навантажувальних доків, - згадує Сіммонс. «Хоча всі в компанії їздили на велосипедах, наша робота, як гонщиків, полягала в тому, щоб дійсно розсунути межі можливостей продукту і подивитися, що потрібно, щоб він зламався».

Поки Сіммонс і зростаюча команда місцевих жителів Ванкувера будували Мекку фрірайду на слизькому корінні Північного берега, компанія Race Face створювала продукцію для задоволення потреб цих райдерів, які починали спускатися по дропам і кататися на скіні, які розсували межі того, які покарання можуть витримати рами і компоненти.

Коли Брін почав працювати над новими продуктами, Кріс Таттон взяв на себе продажі. З тих пір зростання Race Face стрімко прискорилося. RaceF ace перетворилася на одного з найбільших постачальників OEM обладнання, для таких як Truvativ. Багато світових виробників велосипедів використовують компоненти Race Face у своїй модельній гаммі.

Продукція Race Face охоплює десять товарних категорій, десять сімейств компонентів і продається в більш ніж 45 країнах світу. Лінію одягу RaceFace носять гонщики, які цінують функціональність та агресивний стиль.

Банкрутство і повернення. Злиття Easton та Race Face
Кріс Тейттон (Chris Tatton) працював з Race Face дуже довго, поки він не став світовим брендом. На початку, коли він був молодий, він інвестував гроші разом зі старими власниками Race Face. Коли настав 2007 рік, у нього виникло багато розбіжностей щодо ведення бізнесу зі своїми партнерами, тому він пішов приблизно у вересні 2008 року. Race Face продовжував працювати без нього і, на жаль, через 18 місяців ледь не збанкрутував.

Коли старий Race Face зачинив свої двері без попередження, його працівники опинилися в скрутному становищі. Але було багато тих, хто пам'ятав золоті роки бренду - і вони не втрачали надії, що зможуть повернути це відчуття. Однією з них була Таттон. «Компанія не була зруйнована, - каже він, - просто змінився спосіб управління нею. Мені зателефонували з компанії, яка виконувала розпорядження конкурсного керуючого, тому що я був вказаний як акціонер старого бізнесу. Банк закрив компанію, і вона пішла на закриті торги, що означало, що вони просто продавали активи компанії - інвентар, стільці, столи, практично все матеріальне, а також патенти, інтелектуальну власність і торгові марки. Було подано близько 13 запечатаних заявок, і моя пропозиція виявилася найкращою».

Таттон повернув Race Face до життя завдяки внескам приватної інвестиційної групи. Вони розуміли коріння. Вони розуміли імідж маленької, незалежної компанії, здатної на великі звершення. І вони розуміли, що Race Face має відданих прихильників у світі гірських велосипедів. 10 травня 2011 року компанія Race Face відродилася.

Після цього Кріс Таттон продовжив свою діяльність протягом 2 років на посаді директора з продажів бренду Easton Cycling, що входив до складу мультиспортивного концерну, до якого також входила компанія BELL. Генеральним директором концерну був Террі Лі, з яким пізніше Таттон вів діалог про розвиток або купівлю бренду Easton Cycling. Террі Лі прийняв рішення на користь другого, після чого Таттон всерйоз задумався про порятунок Race Face.

Кріс Тейттон (Chris Tatton) був пов'язаний зі спортивними брендами все своє професійне життя, і просто не хотів, щоб справа всього життя зникла за одну ніч. У його оточенні є багато чудових людей, і він був упевнений на 100%, що вони могли б врятувати такий крутий продукт, як Race Face. Зрештою, так і сталося, між Easton та Race Face виникла справжня синергія.


Race Face (RaceFace)


Про подальшу стратегію
Easton - не менш відомий бренд у велоспорті з довгою історією. Після більш ніж 20 років існування він може пишатися кількома перемогами на Тур де Франс, чемпіонатах світу та UCI.Об'єднавши дві компанії, Tatton зберіг окремі дизайнерські колекції та дизайн. Бренди співіснуватимуть самостійно: Easton у Каліфорнії, а Race Face у Ванкувері. Однак доречно буде згадати про очікуваний подальший обмін технологічними розробками з боку кожного з брендів.

Сьогодні такі великі гравці, як SRAM і Shimano, якщо хочуть отримати якусь спільноту, можуть легко її купити. Але Race Face, як невелике підприємство, не мало наміру ставати частиною корпорацій і спонсорувати їх, навпаки, вони хотіли співпрацювати на більш широкому рівні. Race Face хотілося б і надалі підтримувати велобайкерів, які вже давно користуються продукцією Race Face. Але у грудні 2014 року, було оголошено, що Fox Factory Holding Corp. купує Race Face Performance Products Ltd. та Easton Cycling, які акціонери бренду Race Face придбали майже дев'ятьма місяцями раніше. Кріс Таттон наразі є президентом спеціальної спортивної групи Fox Factory, до якої входять Race Face та Easton Cycling.

Підтримайте місцевий магазин
«Підтримай місцевий магазин» - одна з головних ідеологій бренду Race Face. Як і раніше, Race Face, відома своєю масштабною спонсорською діяльністю, продовжує підтримувати місцеві магазини та організації, які розвивають велоспорт, проводять різноманітні змагання та облаштовують місця для відпочинку. Важко знайти компанію, більш лояльну до своїх прихильників та шанувальників. Магазин ProBag є офіційним авторизованим дилером Race Face в Україні. Це дозволяє нам запропонувати грамотну консультацію та допомогу у виборі шатунів, велокермо, зірки, педалі, ободи, підсідельні штирі, виноси. ProBag представляє розширені можливості, щоб Вам було легко і просто купити Race Face в Україні: до Ваших послуг: Безвідсоткова Розстрочка - Оплата частинами від Приватбанку та Покупка частинами від Монобанку, Безкоштовна доставка та консультація на професійному рівні. Офіційне партнерство між Race Face та ProBag дозволяє купити шатуни, кермо, зірки, педалі, ободи, підсідельні штирі, виноси Race Face з офіційною гарантією та належної якості.





Докладніше
на сторінку
Показані 21 - 38 із 38 товарів
  • Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Green)
    4 620 грн
    Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Green)
    (78061)

    Артикул: HB18NXR2035X800P802 Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Green) - карбонове кермо, діаметр: 35 мм, ширина 800 мм, висота підйому 20 мм. Це дає їм необхідний ступінь гнучкості для відмінної керованості. Запитайте будь-якого – що ширше, то краще. Довжина керма Next R починається від 800 мм, але на ньому є мітки, тому ви можете налаштувати їх на будь-яку довжину. Серія Next R...

    4 620 грн
  • Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Black)
    4 620 грн
    Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Black)
    (78062)

    Артикул: HB18NXR2035X800P877 Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Black) - карбонове кермо, діаметр: 35 мм, ширина 800 мм, висота підйому 20 мм. Це дає їм необхідний ступінь гнучкості для відмінної керованості. Запитайте будь-якого – що ширше, то краще. Довжина керма Next R починається від 800 мм, але на ньому є мітки, тому ви можете налаштувати їх на будь-яку довжину. Серія Next R...

    4 620 грн
  • Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Purple)
    4 620 грн
    Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Purple)
    (78613)

    Артикул: HB18NXR2035X800P519 Race Face Next R 35X800 20mm Rise (Purple) - карбонове кермо, діаметр: 35 мм, ширина 800 мм, висота підйому 20 мм. Це дає їм необхідний ступінь гнучкості для відмінної керованості. Запитайте будь-якого – що ширше, то краще. Довжина керма Next R починається від 800 мм, але на ньому є мітки, тому ви можете налаштувати їх на будь-яку довжину. Серія Next R...

    4 620 грн
  • Race Face SIXC 35X820 (Blue)
    4 830 грн
    Race Face SIXC 35X820 (Blue)
    (78726)

    Артикул: HB18SXC2035X820P801 Race Face SIXC 35X820 (Blue) – кермо для Gravity-пригод. Серія Race Face SIXC, це топова серія неймовірно легких та міцних кермів, вони створені для найвищих показників. Керуючись думкою найталановитіших гонщиків та призерів Кубка Світу, кожен компонент у лінійці SIXC був створений для ідеального управління в найагресивніших умовах у дисциплінах MTB,...

    4 830 грн
  • Race Face SIXC 35X820 (Green)
    4 830 грн
    Race Face SIXC 35X820 (Green)
    (78727)

    Артикул: HB18SXC2035X820P802 Race Face SIXC 35X820 (Blue) – кермо для Gravity-пригод. Серія Race Face SIXC, це топова серія неймовірно легких та міцних кермів, вони створені для найвищих показників. Керуючись думкою найталановитіших гонщиків та призерів Кубка Світу, кожен компонент у лінійці SIXC був створений для ідеального управління в найагресивніших умовах у дисциплінах MTB,...

    4 830 грн
  • Race Face T2 Tailgate Pad (Black) Half
    5 124 грн
    Race Face T2 Tailgate Pad (Black) Half
    (78540)

    Артикул: RFFAT2SMUBLA00 Race Face T2 Tailgate Pad (Black) Half – накидка-кріплення для велосипедів на пікап. Незалежно від того, катаєтесь ви поодинці або компанією, накидка на задні двері (ляду) пікапа, дозволить вам надійно захистити та зафіксувати велосипед у багажнику автомобіля. Ці накладки-кріплення підходять для всіх пікапів, адже вони випускаються в 3 розмірах часткове...

    5 124 грн
  • Race Face SIXC 35X820 (Silver)
    5 670 грн
    Race Face SIXC 35X820 (Silver)
    (78728)

    Артикул: HB18SXC3535X820P877 Race Face SIXC 35X820 (Silver) – кермо для Gravity-пригод. Серія Race Face SIXC, це топова серія неймовірно легких та міцних кермів, вони створені для найвищих показників. Керуючись думкою найталановитіших гонщиків та призерів Кубка Світу, кожен компонент у лінійці SIXC був створений для ідеального управління в найагресивніших умовах у дисциплінах MTB,...

    5 670 грн
  • Race Face Indy Pants (Clay) LT
    6 594 грн
    Race Face Indy Pants (Clay) LT
    (78086)

    Артикул: RFPAINDYMCLA12 Race Face Indy Pants (Clay) LT – чоловічі велоштани. Легкі, але не надто пошиті з легкої, але міцної тканини з лазерною перфорацією на внутрішній стороні стегна для додаткового відчуття свіжості. Пошиті так, щоб підходити всім, продуманий крій для зручного руху на велосипеді. Розміри XS-XXL підходять як унісекс модель. Високі та стандартної довжини по...

    6 594 грн
  • Race Face Indy Pants (Charcoal) LT
    6 594 грн
    Race Face Indy Pants (Charcoal) LT
    (78601)

    Артикул: RFPAINDYMCHA12 Race Face Indy Pants (Charcoal) LT – чоловічі велоштани. Легкі, але не надто пошиті з легкої, але міцної тканини з лазерною перфорацією на внутрішній стороні стегна для додаткового відчуття свіжості. Пошиті так, щоб підходити всім, продуманий крій для зручного руху на велосипеді. Розміри XS-XXL підходять як унісекс модель. Високі та стандартної довжини по...

    6 594 грн
  • Race Face Indy Pants (Charcoal) MT
    6 594 грн
    Race Face Indy Pants (Charcoal) MT
    (78795)

    Артикул: RFPAINDYMCHA11 Race Face Indy Pants (Charcoal) MT – чоловічі велоштани. Легкі, але не надто пошиті з легкої, але міцної тканини з лазерною перфорацією на внутрішній стороні стегна для додаткового відчуття свіжості. Пошиті так, щоб підходити всім, продуманий крій для зручного руху на велосипеді. Розміри XS-XXL підходять як унісекс модель. Високі та стандартної довжини по...

    6 594 грн
  • Race Face T2 Tailgate Pad (Olive) Mid
    8 946 грн
    Race Face T2 Tailgate Pad (Olive) Mid
    (78752)

    Артикул: RFFAT2TAUOLI07 Race Face T2 Tailgate Pad (Olive) Mid – накидка-кріплення для велосипедів на пікап. Незалежно від того, катаєтесь ви поодинці або компанією, накидка на задні двері (ляду) пікапа, дозволить вам надійно захистити та зафіксувати велосипед у багажнику автомобіля. Ці накладки-кріплення підходять для всіх пікапів, адже вони випускаються в 3 розмірах часткове...

    8 946 грн
  • Race Face T2 Tailgate Pad (Infemo) Full
    9 534 грн
    Race Face T2 Tailgate Pad (Infemo) Full
    (78541)

    Артикул: RFFB061018 Race Face T2 Tailgate Pad (Infemo) Full – накидка-кріплення для велосипедів на пікап. Незалежно від того, катаєтесь ви поодинці або компанією, накидка на задні двері (ляду) пікапа, дозволить вам надійно захистити та зафіксувати велосипед у багажнику автомобіля. Ці накладки-кріплення підходять для всіх пікапів, адже вони випускаються в 3 розмірах часткове...

    9 534 грн
  • Race Face T2 Tailgate Pad (Olive) Full
    9 534 грн
    Race Face T2 Tailgate Pad (Olive) Full
    (78802)

    Артикул: RFFAT2TAUOLI08 Race Face T2 Tailgate Pad (Olive) Full – накидка-кріплення для велосипедів на пікап. Незалежно від того, катаєтесь ви поодинці або компанією, накидка на задні двері (ляду) пікапа, дозволить вам надійно захистити та зафіксувати велосипед у багажнику автомобіля. Ці накладки-кріплення підходять для всіх пікапів, адже вони випускаються в 3 розмірах часткове...

    9 534 грн
  • Race Face Conspiracy Pants
    9 880 грн
    Race Face Conspiracy Pants
    (78239)

    Race Face Conspiracy Pants – це велоштані. Дощ, мокрий сніг, сніг, вітер, бруд – ніщо не завадить вам проїхати необхідний щоденний маршрут. Велоштани Conspiracy створені, щоб протистояти стихіям, пропонуючи водонепроникний дихаючий комфорт з безліччю інших специфічних характеристик для катання.

    9 880 грн
  • Race Face Indy Shorts
    5 586 грн
    Race Face Indy Shorts
    (78284)

    Race Face Indy Shorts – це велошорти зі зміненим дизайном, орієнтовані на All Mountain та Enduro, продовжують традицію надійності, комфорту та універсальності у різних ситуаціях катання. Міцна тканина з вентиляцією, зчленований малюнок для руху на велосипеді, регульований та надійний пояс, а також дві кишені на блискавці для перенесення предметів першої...

    5 586 грн
  • Race Face Traverse Shorts
    4 400 грн
    Race Face Traverse Shorts
    (78750)

    Race Face Traverse Shorts – велошорти, для всіх трас. Тканина, що розтягується у чотирьох напрямках, досить міцна для катання в горах, але при цьому досить легка, щоб залишатися в шортах цілий день. Є лазерна перфорація на внутрішній стороні стегна для підвищення повітропроникності. Дві кишені для рук і кишеню на блискавці ззаду на штани, щоб ви знали, що...

    4 400 грн
  • RaceFace RIM,ARC OFFSET,2019,35,29",28H,GRY
    4 240 грн
    RaceFace RIM,ARC OFFSET,2019,35,29",28H,GRY
    (85576)

    Артикул: ORM19ARCOS352928H RaceFace RIM,ARC OFFSET,2019,35,29",28H,GRY- обід 29" на 28 спиць, ширина 35 мм. Race Face використовували колективне ноу-хау, щоб зробити цей обід більш міцним та збалансованим, ніж будь-що ще в горах. Асиметричний дизайн забезпечує ідеальний натяг спиць, у той час як сплав 6069 забезпечує чудове співвідношення міцності та ваги. Race Face виявили, що за...

    4 240 грн
    Відсутній
    Докладніше
  • Race Face Indy Pants (Clay) MT
    6 280 грн
    Race Face Indy Pants (Clay) MT
    (78202)

    Артикул: RFPAINDYMCLA11 Race Face Indy Pants (Clay) MT – чоловічі велоштани. Легкі, але не надто пошиті з легкої, але міцної тканини з лазерною перфорацією на внутрішній стороні стегна для додаткового відчуття свіжості. Пошиті так, щоб підходити всім, продуманий крій для зручного руху на велосипеді. Розміри XS-XXL підходять як унісекс модель. Високі та стандартної довжини по...

    6 280 грн
    Відсутній
    Докладніше
Показані 21 - 38 із 38 товарів